į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2018-12-11 Labdaros ir paramos fondas „Viltis–Vikonda“ padėkojo geradariams

Antradienio vakarą labdaros ir paramos fondas (LPF) „Viltis–Vikonda“ pakvietė į šiluma alsuojantį tradicinį padėkos vakarą „Gerumo spinduliai“. Ištisus metus besirūpinantis bėdos ištiktais kraštiečiais, šio renginio metu fondas visą dėmesį skyrė nepailstantiems geradariams – verslininkams, seniūnijų vadovams, socialiniams darbuotojams bei kitiems geros širdies kėdainiečiams.

 

Kitokia pagalba

 

Prieš 27 metus p. Jolantos Blažytės įkurtas  LPF „Viltis–Vikonda“ pagalbos ranką per veiklos metus ištiesė tūkstančiams šeimų. Vien šiemet fondas pagelbėjo daugiau nei 300 kraštiečių.

 

Fondas, kaip ir koncernas „Vikonda“, visada žengia koja kojon su šiuolaikinėmis tendencijomis, tad fondo darbuotojai žmonių problemas spręsti pasitelkia taip pat įvairias formas bei būdus.

 

„Kiekvienas pagalbos šauksmas yra unikalus. Ir vis dažniau pastebime, kad žmonės savo sunkumus tikrai būtų pajėgūs išspręsti patys, jiems tereikėtų susivokti. Tad šiemet šalia tradicinių problemų sprendimų būdų – finansinės paramos, pagalbos daiktais, darbu ir pan., pradėjome žmonėms teikti ir psichologinę pagalbą. Per šiuos metus fondo pakviesti psichologai net 150 valandų įvairiose rajono seniūnijose dirbo su pagalbos į mus besikreipusiais kraštiečiais. Manau, kad psichologinė pagalba kartais tikrai yra daug tikslingesnė ir reikalingesnė nei pinigai.

 

Buvo nuostabu matyti, kaip po psichologų konsultacijų prašviesėja žmonių veidai, jie jaučiasi gyvesni, visavertiškesni, o to labai reikia tam, kad žmogus toliau galėtų pats tinkamai tvarkytis su savo gyvenimu. O ypač tokia pagalba aktuali atokiau nuo rajono centro įsikūrusiems žmonės, kur nepasiturintiems žmonėms psichologinė pagalba tikrai nėra itin lengvai prieinama“, – įsitikinusi LPF „Viltis–Vikonda“ projektų vadovė Vitalija Surgautienė.

 

Veikia skubiai

 

Per šiuos metus fondas pagelbėjo ne tik šimtams žmonių, bet ir įgyvendino net 4 socialinius bei kultūrinius projektus. Projektai „Gerumo spinduliai“, „Tieskime pagalbos ranką vieni kitiems“, „Dėmesys, pagalba, parama“ bei „Paberžės festivalis“ ne tik palengvino kraštiečių kasdienybę, bet ir ją praskaidrino, padarė turtingesnę.

 

2018 metais LPF „Viltis–Vikonda“ didelį dėmesį skyrė pagalbos teikimo operatyvumui bei problemų sprendimų savalaikiškumui.

 

„Mūsų veiklos akcentas – veikiame greitai. Štai, kad ir praėjusią savaitę įvykusi nelaimė Pelėdnagiuose – trečiadienį kilo gaisras bute, o jau penktadienį mes nukentėjusiems vežėme naują grindų dangą. Tikimės, kad žmonėms artėjančias šventes nors truputį praskaidrinome.

 

Pagalbos šauksmas dažniausiai būna netikėtas, tad esame visuomet pasirengę veikti ir pagelbėti besikreipiantiems. Mums svarbiausia yra žmogaus problema, ir ypač aktualu šią problemą išspręsti kaip įmanoma greičiau. Jei žmogus į mus pagalbos kreipėsi šiandien, tai šiandien pat bėda ir bus pradedama spręsti“, – tvirtina V. Surgautienė.

 

Pagerbė

 

Tradiciškai prieš didžiąsias metų šventes rengiamo LPF „Viltis–Vikonda“ padėkos vakaro pagrindinis tikslas – padėkoti prie fondo veiklos bei žmonių problemų sprendimo prisidėjusiems kraštiečiams.

 

„Šis vakaras tai tradicinė fondo ataskaita už per metus nuveiktus darbus ir padėka padėjusiems juos nuveikti. Šį kartą turėjome labai daug kam padėkoti – į renginį pakviesta per 200 svečių, iš kurių per pusšimtį geradarių, parėmusių mūsų veiklą finansiškai ar daiktais. Taip pat šiandien čia turime daug fondo savanorių, praktiškai visų rajono seniūnijų socialinius darbuotojus ir seniūnus. Šiandien pagrindinis tikslas ir yra juos pagerbti, tam įsteigėme specialų prizą „Gerumo nėšėjas“. Juo šiandien bus pagerbta daugiau nei 40 krašto geradarių.

 

Labai didžiuojuosi ir džiaugiuosi visais tais, kurie padėjo mums. Ir nesvarbu, kokio dydžio ta pagalba yra – kiekviena labai brangi ir kiekvienas prisideda tiek, kiek gali. Nė vieno mūsų geradario niekada neteko įkalbinėti prisidėti prie gerų darbų – mes visi suprantame, kad privalome padėti vieni kitiems. Todėl esu be galo dėkinga visiems verslininkams, kurie yra bendruomeniški ir tikri savo krašto geradariai“, – sako V. Surgautienė.

 

Svarbi dalis

 

LPF „Viltis–Vikonda“ jau seniai tapo neatskiriama koncerno „Vikonda“ dalimi, kuriam yra visada skiriamas deramas dėmesys.

 

„Esu naujas žmogus Kėdainiuose, bet jau spėjau pamatyti, kad čia yra daug savo krašto patriotų, kurie brangina jį ir prisideda prie jo gerovės kūrimo labai įvairiais būdais. Ir vienas reikšmingų šios gerovės kūrimo elementų yra labdaringa veikla.

 

Koncernas „Vikonda“ sėkmingai gyvuoja jau maždaug tris dešimtmečius ir jo veikla jau seniai peržengė Kėdainių ir Lietuvos ribas, tad labai džiugu, kad augdami ir stiprėdami galime vis daugiau pagelbėti Kėdainių krašto žmonėms susidūrusiai su likimo mestais iššūkiais.

 

Koncernas „Vikonda“ niekada neatitrūksta nuo krašto bendruomenės, mes esame jo dalis, tad prisidedame, veikiame. Jaučiame, ko reikia šiai bendruomenei. Vienas iš mano kaip vadovo pagrindinių tikslų yra, kad koncernas „Vikonda“ taptų geidžiama vieta dirbti gabiems, šiuolaikiškiems, atviriems žmonėms, kurių pagalba kraštui būtų kuriama dar didesnė pridėtinė vertė. O padėti mes ne tik norime, bet svarbiausia ir galime“, – teigia koncerno „Vikonda“ generalinis direktorius Mindaugas Snarkskis.

 

„Fondo veikla skaičiuojama dešimtmečiais, tad, suprantama, ir gerų darbų bagažas yra didžiulis. Labai džiaugiuosi šio fondo atliekamais darbais. Tačiau svarbiausia tai, kad fondas sugebėjo suburti gausų geradarių ir savanorių būrį. Kai tu esi ne vienas, o turi nemažai gerus darbus palaikančių bei kartu darančių žmonių – rėmėjus, socialinius partnerius, galima nuveikti labai daug viso rajono žmonių labui.

 

Dar be galo džiugu, kad pastaruoju metu prie fondo veiklos prisijungė nemažai darbščių vyrų, kurie pagelbėja kraštiečiams savo darbo jėga – paremontuoja, sutaiso, galų gale duoda vertinga patarimą ar išklauso. Matyti žmogų atliekant neatlygintiną darbą ir kai tai yra daroma iš širdies, mane asmeniškai tai labai jaudina ir džiugina. Esu tikra, kad tai ir yra mūsų bendruomenės stiprybės šaltinis. Šiemet buvo labiau išplėtotos veiklos, pavyko susirasti net keletą socialinių partnerių, fondo veikla pereina į žymiai aukštesnį ir stipresnį kokybinį bei kiekybinį lygmenį“, – atvira koncerno „Vikonda“ valdybos pirmininkės J. Blažytės visuomeninė patarėja, rajono savivaldybės Tarybos narė Nijolė Naujokienė.

 

 

Rinkos aikštės informacija