į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2020-06-24 Naujojo arkivyskupo Kęstučio Kėvalo pasveikinimas Kauno arkikatedroje

Birželio 24-ąją Kauno arkikatedroje bazilikoje iškilmingai ir džiugiai sutiktas naujasis Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas.

 

(„Kristus mano viltis“ įrašas jo vyskupiškajame herbe)

(nuotrauka Juozo Kamensko)

Arkikatedros erdves sudrebinusi ir visų bei greičiausiai ir paties ganytojo širdį ypač giliai suvirpinusi giesmė „Dievas – mūsų prieglauda ir stiprybė“ bei kryžius atvedė jį prie altoriaus, kad čia drauge su dalyvaujančiais apaštališkuoju nuncijumi arkivyskupu Petaru Antunu Rajičiumi, Vilniaus arkivyskupu metropolitu bei LVK pirmininku Gintaru Grušu, kardinolais Sigitu Tamkevičiumi SJ bei Audriumi Juozu Bačkiu bei kitais Lietuvos vyskupais ir svečiais vyskupais iš Latvijos ir Lenkijos, su beveik 200 kunigų iš įvairių vyskupijų bei su diakonų Dariaus Chmieliausko ir Nerijaus Čapo OFS patarnavimu priimtų Viešpaties akivaizdoje skyrimą naujajai tarnystei.

 

                                                                                                                             (nuotrauka Juozo Kamensko)

Savo malda palydėjo ir iškilmėse dalyvavę broliškų Bažnyčių ganytojai – Lietuvos ortodoksų arkivyskupas metropolitas Inokentijus, Lietuvos evangelikų liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis su savo bendruomenių dvasininkais.

Iškilmėse dalyvavo ir gausus būrys aukštų svečių – Atkuriamojo Seimo pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis, LR Prezidentas Gitanas Nausėda su žmona, kadenciją baigusi Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vyriausybės bei Seimo atstovai, Kauno miesto ir kelių rajonų merai, aukštųjų mokyklų rektoriai, meno, kultūros žmonės.

(Parengta pagal Kauno arkivyskupijos Informacinės tarnybos pranešimą)

 

                                                                  

Sveikinimai ir džiugi bendrystė tęsėsi ir užbaigus liturgiją, prie arkikatedros, o vėliau – Kauno kunigų seminarijos kiemelyje.

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos klebonas Artūras Stanevičius Jo Ekscelenciją Kęstutį Kėvalą atvyko pasveikinti kartu su Kėdainių rajono savivaldybės meru Valentinu Tamuliu. Meras nuoširdžius sveikinimo žodžius išsakė nuo visų kėdainiečių.

Gerbiamą arkivyskupą Kęstutį sveikina, Dievo palaimos linki ir savo malda lydi visa Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapija.

 

(nuotrauka iš Valentino Tamulio asmeninio archyvo)

Nuotraukos centre stovi Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas,

kairėje - Kėdainių r. savivaldybės meras Valentinas Tamulis,

dešinėje - Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos klebonas Artūras Stanevičius.

 

 

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija