į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2020-07-05 Poezijos vasara „Ten, kur poezija virsta malda“

Liepos 5 dieną Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčios kalnelyje vyko tradicinė šeštoji vasaros poezijos šventė „Ten, kur poezija virsta malda.“ Šventė prasidėjo Kėdainių krašto literatų ir svečių dalyvavimu Šv. Mišiose, kurias aukojo klebonas, Kėdainių krašto literatų sambūrio dvasinis vadovas Artūras Stanevičius.

Meldėmės už rašytojus, poetus ir visus rašto darbininkus bei rašančiųjų rėmėjus, jų kūrybos vertintojus, skaitytojus bei renginių lankytojus. Kaip ir kasmet palaiminimo žodį tarė klebonas ir krašto literatų dvasinis vadovas Artūras Stanevičius.

Šventėje dalyvavo Lietuvos rašytojų sąjungos nariai rašytojai iš Veliuonos Gasparas Aleksa su žmona Violeta Šoblinskaite, Panevėžio literatė literatų klubo „Polėkis“ narė poetė ir žurnalistė Ona Striškienė, kraštiečiai iš Šiaulių Arvydas ir Henrika Augos, parapijiečiai, krašto bei kitų rajonų literatai.

Poetė Ona Striškienė papasakojo apie save, savo išleistas knygas bei kūrybą, paskaitė eilių.

Vakar sukurtą eilėraštį ar jau sudėtą į knygą skaitė Kėdainių krašto literatai: Ignas Meškauskas, Zita Vozgirdienė, Raminta Matulytė, Neringa Visockė, Irena Paplauskienė, Elvyra Kisielienė, Jolanta Blankienė, Genovaitė Žukauskienė, Nina Kučinskienė, Genė Sereikienė, Angelija Avižiūtė Bučienė.

Renginyje dalyvavo ir savo eiles skaitė Viešosios įstaigos LASS pietvakarių centro Kėdainių rajono filialo-knygų mylėtojų klubo narės ir literatės Ona Šulcienė ir Emilija Morkvėnienė. Daivos Kesminienės eiles skaitė LASS Kėdainių rajono filialo pirmininkė Asta Bobinaitė.

Savo eiles skaitė Kėdainių „Bočių“ vadovė Zita Kazokevičienė, kuri visada mielai įsijungia į mūsų renginius  bei Danutė Morozovienė, kuri ne vien pati dalyvauja renginiuose ir rašo bei skaito eiles, bet skatina savo dukrą Oksaną Morozovaitę poezijos renginio svečiams bei poetams pagroti kanklėmis.

Poetė Violeta Šoblinskaitė nustebino krašto literatus padovanodama mums Gasparo 1993 metais išleistą pačią pirmąją knygą „Lauk šoko ugnis“.

Tarp eilėraščių dainavo ir muzikavo atlikėjai Albertas Ramanauskas ir Renata Lėpinienė, kurie mums visiems padovanojo nuostabių dainų ir puikią nuotaiką.

Savo naujausias knygas trumpai pristatė kraštietis Augas Arvydas „Tėvas Stanislovas KGB gniaužtuose“ ir  Irena Paplauskienė „Vėjo šnabždesiai“.

Svečiams padovanojome vasaros poezijos renginio proga išleistą Kėdainių krašto literatų laikraštėlį „Ten, kur poezija virsta malda“ Nr. 3.

Renginyje buvo pasveikinti Kėdainių krašto literatai ir rašytojai išleidę šiais metais knygas: Irena Paplauskienė, rašytojas Augas Arvydas bei renginių dalyvė Aldona Volodkienė. Kėdainių krašto literatą Igną Meškauską sveikinome gavus rašytojos Petkevičaitės Bitės medalį už istorinius straipsnius apie mūsų krašto žmones.

Renginiui baigiantis tradiciškai visi sugiedojome „Viešpats pakrantėj stovėjo“ giesmę.

Dangus žadėjęs prapliupti lietumi to nepadarė. Gera nuotaika ir renginio įspūdžiais dalinomės agapėje. Džiaugėmės nuoširdžiais renginio dalyvių komentarais. Esame dėkingi fotografui Vytautui Karlai už renginio nuotraukas.

 

Genė Sereikienė

Nuotraukos Vytauto Karlos ir Vikos Makaveckienės