į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2019-01-11 Pelėdnagiuose prisimintas Sausio 13-osios didvyris

Kėdainiai per Sausio 13-osios įvykius yra netekę dviejų kraštiečių − Vytauto Koncevičiaus ir Alvydo Kanapinsko. Jų kapai yra Kauno gatvės kapinėse. Ten Sausio 13 d. 13 val. bus padėta gėlių, uždegtos žvakelės. O šiandien Pelėdnagiuose pagerbtas ten gyvenusio V. Koncevičiaus atminimas.

 

Kasmet prie atminimo lentos, pakabintos ant daugiabučio namo, kuriame jis iki žūties gyveno su savo mama, susirenka miestelio bendruomenė ir taip pamini savo didvyrio atminimą.

 

Penktadienį prie atminimo lentos V. Koncevičiaus atminimą pagerbė rajono savivaldybės vicemerė Olga Urbonienė, Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas, Šv. Jurgio parapijos kunigas klebonas Artūras Stanevičius, miestelio bendruomenė. Gražiai prisidėjo Pelėdnagių „Dobiliuko“ skyriaus darželinukai.

 

Vitalija Vilkelienė, Pelėdnagių bendruomenės centro pirmininkė, teigė puikiai prisimenanti V. Koncevičių. „Teko gyventi tame pačiame name kaip ir jis. Pamenu jį kaip patriotišką, nuoširdų, puikų žmogų, mylėjusį savo darbą, savo mamą. Prieš tai ši gatvė buvo vadinama Melioratorių, tik vėliau, po Sausio 13-osios, nuspręsta ją pervadinti V. Koncevičiaus vardu."

 

Alvydo Kanapinsko vardu pavadinta viena Kėdainių gatvių, o prie namo, kuriame jis gyveno, yra pritvirtinta atminimo lenta. Prie jos taip pat  namo ir gatvės gyventojai uždega žvakelių.

 

Kėdainių rajono savivaldybės informacija