į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2020-02-16 Šv. Mišių auka už Lietuvos valstybę

Vasario 16 d. Lietuvos valstybės atkūrimo dieną bažnyčioje klebonas Artūras Stanevičius aukojo Šv. Mišias už Lietuvos valstybę.

Šv. Mišiose dalyvavo: LR seimo narys Darius Kaminskas su žmona Kėdainių rajono savivaldybės tarybos nare Aušrele Kaminskiene, Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis, vicemeras Paulius Aukštikalnis, Vilainių mokyklos - darželio „Obelėlė“ direktorė Renata Zigmantavičienė, parapijos maldos grupės, caritas.

Rajono meras Valentinas Tamulis mielai sutiko paskaityti Šv. Rašto skaitinius.

Po Šv. Mišių bažnyčioje visi susirinkusieji sugiedojo Lietuvos himną. Seimo narys Darius Kaminskas pasveikino tikinčiuosius su šia kiekvienam lietuviui brangia švente. Taip pat parapijiečiai vieni kitus sveikino su Lietuvos valstybės atkūrimo diena.

Kaip ir kasmet bažnyčia Ritos Janonytės iniciatyva buvo papuošta jos rankų darbo sukurtais tautiniais ženklais. Puošiant bažnyčią jai visada talkina ir kiti parapijos žmonės.

Šią šventinę dieną miesto namai pasipuošė Trispalvėmis. Vieni miestiečiai Valstybės atkūrimo dieną paminėjo namuose, kiti skubėjo į Šv. Mišias, o po jų į šventinį koncertą Kėdainių arenoje.

Šventoriuje devyniasdešimtmetė močiutė Ona dalijosi mintimis apie tai kaip ji švenčia Vasario 16 - ąją: „Visada dieną pradedame malda šeimoje. Ta malda tai padėka Dievui už Lietuvą prisimenant nelengvą tautos kelią, jos istoriją. Stengiamės kuo anksčiau ryte prie namų iškelti Trispalvę. Tada sėdamės prie bendro stalo. Gražu būna žiūrėti, kada visa gatvė sužydi Lietuviškomis vėliavomis apie, kurias aname laike nedrįsai net pagalvoti,“ - atviravo moteris.

 

Genė Sereikienė

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės