į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2020-06-03 Kylant svajonių balionams

Vilainių mokyklos - darželio „Obelėlė“ ketvirtokai buvo kupini jaudulio. Šiandieną jiems didžiausias dėmesys, nes jie palieka pradžios mokyklą.

Ne mažiau už juos jaudinasi jų klasės mokytoja Violeta Lukoševičienė ir visa mokyklos bendruomenė. Vasaros glėbyje, jaukioje m/d „Obelėlė“ lauko aikštelėje šventiškai nusiteikę ketvirtokai, jų tėveliai, mokyklos – darželio administracija ir mokytojos - pasirengę ketvirtokų išleistuvių šventei.

Šie mokslo metai buvo neįprasti, nes teko naujas išbandymas - nuotolinis mokymas, kurį lengvai įveikė. Ketvirtokams sėkmės tolimesniame kelyje linkėjo mokyklos-darželio „Obelėlė“ direktorė Renata Zigmantavičienė ir direktorės pavaduotoja Danutė Navajauskienė. Direktorė išdalino ketvirtokams pradžios mokyklos baigimo pažymėjimus, o juose kaip ir vaikų širdyse žodis  – „Obelėlė“, kuris visada išliks jų atsiminimuose.

Klasės mokytoja Violeta Lukoševičienė pateikė mokiniams po klausimą į kurį šie turėjo ilgai negalvoję atsakyti. Vieniems pavyksta greitai, o kiti dvejoja. Jiems į pagalbą ateina tėveliai. Kitos mokytojos: anglų, šokių, muzikos, dailės, mokyklos psichologė buvo paruošusios dovanėles ir malonias staigmenas ketvirtokams.

Esu tikybos mokytoja. Ketveri metai drauge, spėjome vieni kitus pažinti, todėl drąsinu ketvirtokus: „Jūs jau mokate skristi, tad skriskite užsiaugintais sparnais, būkite stiprūs, sąžiningi, saugūs ir drąsūs. Niekada neleiskite užgęsti svajonei. Vaikystė svajonių laikas. Du berniukai norėtų parašyti knygą - parašykite. Kitų svajonės kitos - įgyvendinkite.

Prisimenu jūsų maldų intencijas, kurias skyrėte ne už save, bet už kitus, kuriems jos labai reikia: tėvelius, mokytojus, savo šeimos narius. Tada širdyje labai  didžiavausi jumis, kad gebate pastebėti kitus. Kaip ir rugsėjo pirmąją, kada visą mokyklos – darželio „Obelėlė“ bendruomenę klebonas Artūras Stanevičius pakvietė maldai už naujus mokslo metus – šiandieną  švenčiant mokslo metų pabaigą, kviečiu ir aš jus už laimingą jūsų tolimesnį kelią sukalbėti „Tėve mūsų maldą“.

Geltoni svajonių balionai jau ruošėsi kilti. Kiekviename balione ketvirtoko svajonė. Nesulaukęs starto komandos vienas balionas išslydo iš mokinio rankų ir šovė aukštyn į padangę. Nenuorama svajonė, skubanti ir nekantri. Paskui ją kitos svajonės geltonais balionais tarsi mažos saulutės pasklido padangėje.

Mokytojų rankose gėlių puokštės – nuoširdi tėvelių ir mokinių padėka.

 

Tikybos mokytoja Genė Sereikienė

Nuotrauka Danutės Navajauskienės