į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2020-12-06 Antrojo Advento sekmadienio Šv. Mišios

Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo iškilmės Šv. Mišiomis pradėjome antrąją Kristaus laukimo savaitę.

„Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo šventė švenčiama nuo 1854 m. gruodžio 8 d., kai popiežius Pijus IX paskelbė privaloma katalikiško tikėjimo tiesa Marijos Nekaltojo Prasidėjimo dogmą.“

Mes mylime ir garbiname Švč. Mergelę Mariją, kaip Dievo Motiną davusią žemei Atpirkėją. Kas pasitiki Švč. Mergele Marija, prašo Jos užtarimo, paveda Jai savo šeimas ir vaikus visada susilaukia Jos pagalbos.

Klebonas Artūras Stanevičius aukodamas Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo iškilmės Šv. Mišias homilijoje sakė, kad adventas mums primena jog turime laukti antrojo Kristaus atėjimo. Džiugaus laukimo laikas tai maldos laikas apmąstyme bei susikaupime. Atjautos ir labdaros, ištiesimo pagalbos rankos vargstančiam laikas.

Šv. Mišių pabaigoje tikintieji visi drauge sukalbėjo palaiminto arkivyskupo Teofiliaus Matulionio litaniją. Klebonas Artūras Stanevičius palaimintojo arkivyskupo Teofiliaus Matulionio relikvija palaimino tikinčiuosius.

Iš bažnyčios žmonės išskubėjo į namus. Ar artėjant Šv. Kalėdoms skubėjimas ir buities rūpesčiai neužgoš mūsų dvasinio gerbūvio? Ar ypatingu Advento metu, skirsime laiko susikaupimo valandomis ir savo maldomis atsigręšime į Švč Mergelę Mariją?  Ieškome materialių dovanų, kartais nusiviliame, kad nevertą nupirkome. Kasdienė užtarimo malda yra geriausia dovana ką gali dovanoti artimas artimui.

 

Genė Sereikienė

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės