į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-05-01 Motinos diena

 „...Taip, Viešpatie. Tu žinai, kad tave myliu“.

Jn 21,16

 

Susirinkusius maldininkus į Šventąsias Mišias parapijos klebonas kvietė melstis už visas motinas, kad kasdienybėje semtųsi reikalingų malonių iš Viešpaties ir turėtų maldingumo, švelnumo ir kantrybės kupinas širdis.

Po Šventųjų Mišių visos dalyvavusios mamos buvo palaimintos.

 

 

Atrodo, Motinos dieną švenčia visas pasaulis, tačiau skirtingose šalyse ji minima skirtingu metu. Paprastai tai susiję su vietinėmis tradicijomis ir šventėmis. Motinos dieną pirmąjį gegužės sekmadienį taip pat švenčia Vengrija, Ispanija, Portugalija ir Mozambikas. Tad kodėl Motinos dienos švente Lietuvoje tapo pirmasis gegužės sekmadienis? Kodėl ne antrasis, kaip JAV ir daugelyje kitų šalių? Galbūt tai sietina su gegužės mėnesiu, kuris Katalikų Bažnyčioje skirtas Marijai? Taip meilė žemiškoms motinoms gražiai susilieja su pagarba dangiškajai Motinai, ir Motinos diena tarsi nusidriekia per visą gegužę, kurios kiekvieną dieną ženklina naujas prasiskleidęs gėlės žiedas, kitas kvapas. Taip, ko gero, gegužė yra pats kvapniausias mėnuo. Hiacintai, narcizai, vaismedžių žiedai, alyvos, pakalnutės, jazminai…

 

 

2019 metų Motinos dieną, Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčios antrojo aukšto salėje susirinkusios keturios mamos pirmą kartą apsisprendė melsti Viešpaties vadovavimo įsteigiant parapijoje Motinos Maldoje judėjimą. Patvirtinančios žinios ilgai laukti nereikėjo. Tų pačių metų birželio 30-ąją, į parapiją atvykusi Lietuvos Motinos maldoje judėjimo koordinatorė Vilma Cicėnienė paskelbė apie mūsų parapijos mamų įsiliejimą į pasaulinį Motinos Maldoje judėjimą. Birželio 30-oji yra Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos Motinos maldoje judėjimo grupelės gyvavimo pradžia.

 

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Gedimino Karlos