į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2023-02-03 Šv. Blažiejaus minėjimas

„VIEŠPATS yra mano gyvenimo tvirtovė,

prieš ką turėčiau drebėti?“

(Ps 27,2)

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje 10 val. Šv. Mišios buvo aukojamos už ligonius. Parapijos klebonas priminė Šv. Blažiejaus gyvenimo istoriją. Mišių dalyviams suteikta Šv. Blažiejaus sakramentalija, prašant apsaugoti nuo gerklės ligų iš nuo bet kokio kitokio susirgimo. 

 

 

Vasario 3-iąją, per šv. Blažiejų, Bažnyčia kviečia priimti šv. Blažiejaus palaiminimą. Prie gerklės yra pridedamos dvi sukryžiuotos žvakės, ir kunigas meldžiasi, kad šv. Blažiejus saugotų mus nuo gerklės ligų.

Šv. Blažiejaus palaiminimas neapsaugo nuo visų gerklės ligų. Tačiau priimdami palaiminimą pasijuntame Dievo nuraminti ir apgaubti Jo meilės. Jei per abi degančias žvakes leisime šildančiai Dievo meilei įsilieti į mūsų gerklę, galėsime patikėti, kad mums tai padės. Mes galime ateiti pas Dievą su visomis savo žaizdomis ir ligomis. Dievas su meile į mus atsisuka – tai simbolizuoja dvi degančios žvakės. Jis mūsų neteisia, leidžia savo švelniai šviesai prasiskverbti į mus, kad savo meile paliestų ir išgydytų mumyse visa, kas nesveika.

Tai nereiškia, kad mums nereikia vartoti vaistų arba eiti pas gydytoją. Tai yra pasitikėjimo išraiška, kad galime ateiti pas Dievą ir su kūno, ir su dvasios ligomis. Jo meilė mus gerai veikia. Visuomet tai yra gydanti meilė, kuriai leidžiame paliesti savo žaizdas. Ne taip jau svarbu, ar mūsų persišaldymas nuo to praeis. Svarbu, kad pasitikėtume Dievu, kaip mūsų sielos ir kūno Gydytoju. Dievo meilė sugeba paliesti nemylimas mūsų kūno dalis. Glostomi švelnios Jo meilės, mes kitaip jas pajaučiame.

 

 

Meditacija

Šildanti Dievo meilė

 

Jeigu neturi galimybės gauti šv. Blažiejaus palaiminimo bažnyčioje, gali atlikti jį pats. Paimk į rankas žvakę ir laikyk ją ties savo gerkle. Įsivaizduok, kad švelni šviesa ir šildanti meilė, kuri sklinda nuo žvakės, liejasi tau į gerklę. Nukreipk šviesą į viską, kas tave gniaužia, kas spaudžia žodžius, išeinančius tau iš gerklės. Įsivaizduok, kad šviesa perkeičia tavo kalbėjimą ir tau iš burnos sklinda žodžiai, kurie neša šviesą.

Nukreipk šviesą į gumulą savo gerklėje, į neišgyventą liūdesį, į tai, kas buvo nuryta ir įstrigo tavyje. Įsivaizduok, kad šilta šviesa viską ištirpdo. O tada nukreipk šildančią šviesą į savo gerklės ligas. Įsivaizduok, kad būtent ten, kur tu jauti skausmą, kur jautiesi peršalęs, tave šildo Dievo meilė.

 

Parengta pagal Anselmo Grüno knygą „Tiesiog gyventi“.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės