į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2023-02-19 Septintas Eilinis sekmadienis

„...ir apsupa tave meile ir gailestingumu“

(Ps 103,4)

 

Dievas mus myli todėl, kad esame nusidėjėliai, o ne todėl, kad esame geri ar galime atsilyginti. Dievo meilė visada yra perteklinė, visada nepamatuojama, visada neproporcinga.

 

  

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebonas sekmadienio Šv. Mišiose kalbėjo, kad Dangiškasis Tėvas žino, kad esame žmonės, kad niekada nebūsime tobuli. Natūraliai kyla klausimas, kaip gali žmogus gyventi tobulą gyvenimą. Laimei Dievas mums davė tobulumo pavyzdžių,- tai šventieji, kurie buvo žmonės,- nusidėjėliai, kaip ir mes. Tobuli net todėl, kad be nuodėmės, bet įsipareigojo mylėti Dievą ir savo artimą visa širdimi, visomis jėgomis. Jie patyrė tokią galingą Dievo meilę, kad mylėjo savo priešus lygiai taip, kaip savo draugus. Esmė yra tokia, kad tobulumas pasiekiamas ne mūsų jėgomis. Tai Dievo meilė paskatinanti mus pakeisti savo gyvenimą.

 

 

 

„Broliai ir seserys, Viešpats prašo mus išeiti iš savanaudiškumo logikos ir nematuoti meilės, ne sverti jos naudingumo ar patogumo svarstyklėmis. Jis kviečia mus neatsakyti į blogį blogiu, bet ryžtis gėriui, dovanojimo rizikai, net jei mainais gausime mažai arba nieko. Juk būtent tokia meilė pamažu malšina konfliktus, sumažina atstumus, įveikia priešiškumą ir gydo neapykantos žaizdas. Nepaprasta Kristaus meilė yra nelengva, bet įmanoma, nes jis pats mums padeda, dovanodamas mums savo Dvasią“, – kalbėjo Pranciškus ir meldė, kad mus užtartų Dievo Motina, kuri be jokių išskaičiavimų tarė „Taip“ Dievui.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Gitanos Kasperavičienės ir Gedimino Karlos