į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2019-08-04 Kristaus Atsimainymo atlaidai

Šventybraščio Kristaus Atsimainymo bažnytėlėje rugpjūčio 4 dieną (Sekmadienį) šventėme Kristaus Atsimainymo atlaidus. Šv. Mišias aukojo klebonas Artūras Stanevičius.

Nedidelė bažnytėlė tą dieną talpino per 100 maldininkų. Gražus adoruotojų būrelis išsirikiavo prieš altorių. Moterys vilkėjo tautiniais rūbais. Mergaitės baltai parėdytos su vainikėliais ant galvų rankose laikė gėlių krepšelius. Eucharistinė procesija su bažnytinėmis vėliavomis, giesmėmis, klebono Artūro Stanevičiaus rankose nešamu Švč. Sakramentu ėjo aplink bažnyčią. Mergaitės barstė gėles.

Homilijoje klebonas kalbėjo apie Jėzaus šviesą - dievystės ir žmogystės slėpinį, Dievo šviesą skleidžiamą žmogui. Ant Taboro kalno Jėzus pasirodė skleisdamas nepaprastą spindėjimą, begalinę šviesą. Kristaus šviesa mus suartina su vienatiniu Dievu ir vienus su kitais, kviečia bendrystei ragindamas mus priimti tą šviesą, kad neklaidžiotume tamsybėse, įsileistume dievišką šviesą į savo namus, priimtume į savo širdis, mylėtume vieni kitus  ir sektume Jėzumi.

Po šv. Mišių šventoriuje žmonės neskubėjo skirstytis. Susitiko ilgai nesimatę išsiilgę giminės, pažįstami ir draugai.

Žalumos kupinoje aplinkoje kvepėjo vasara. Pasiteiravau vienos moteriškės iš kur tiek tikinčiųjų susirinko į Kristaus Atsimainymo liturginę šventę, jeigu aplinkui mažai trobų su gyventojais. Ji pasakojo, kad žmonės kažkada čia gyvenę suvažiuoja iš visur. Ji sakėsi, kad dabar gyvena Kėdainiuose, bet visada atvyksta į šiuos atlaidus. Bažnyčioje matėsi svečių iš užsienio. Pagarbiai Šv. Mišių aukoje dalyvavo Indijos pilietis. Buvo jaunimo, jaunų šeimų su vaikais, tėvais ir giminaičiais.

Graži vasaros akimirka maldoje ir susitelkime bažnyčioje skleidė širdžių šilumą, jaukumą, darną ir šviesą, kuri skaidrino tikinčiųjų veidus. Parapijiečiai ir svečiai susitiko agapėje, kur dalijosi atlaidų akimirkomis, bendrystės ir susitikimo džiaugsmu.

 

Genė Sereikienė

Nuotraukos straipsnio autorės