į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2019-10-06 Švenčiausios Mergelės Marijos - Rožyno karalienės atlaidai

Atlaidų Šv. Mišias aukojo klebonas Artūras Stanevičius. Eucharistinėje procesijoje aplink bažnyčią maldų grupių maldininkės nešėme didelį medinį Rožyną ir bažnytines vėliavas. Šv. Mišiose gausiai dalyvavo Pirmosios Komunijos vaikai bei jų šeimos. Mergaitės adoravo ir barstė gėles, berniukai patarnavo prie altoriaus.

„Šiandien švęsdami Švenčiausios Mergelės Marijos rožyno Karalienės atlaidus dėkojame Dievui už palaimintojo kankinio arkivyskupo Teofiliaus Matulionio relikviją, kurią Kėdainių šv. kankinio Jurgio bažnyčiai dovanojo Kaišiadorių vyskupas Jonas Ivanauskas. Meldžiamės už parapijos geradarius ir visus malda apglėbiančius Kėdainių šv. kankinio Jurgio parapiją, kurios bažnyčioje pagerbiant šventąsias relikvijas, šventųjų užtarimu, galima pelnyti Dangaus malonės dovanas.

Taip pat Spalio 1d. pradėjome ypatingąjį Misijų mėnesį. Tad šiuose atlaiduose meldžiamės ir už misijas. Šio sekmadienio liturgijoje leiskimės, kad Kristus mus vestųsi kaip mokinius, trokštančius augti tikėjimu. Didesnis tikėjimas leis mums atsiverti ir atsinaujinus kaip misionieriams skleisti pasaulyje išganingą Dievo žodį. Neseniai buvo paminėta keliaujančiųjų diena. Tad pasimelskime ir už visus keliaujančius šios žemės keliais,“ - kvietė klebonas.

Ar dažnai susimąstome, kokią vietą mūsų gyvenime užima Rožyno malda? Ar dažnai paimame į savo rankas šį stebuklingą maldų vėrinį, kuris padėjo pasiekti pergalę kovose, gali apsaugoti mus nuo nuodėmių ir paklydimų.

Rožyno maldą išmokė pati Švč. Mergelė Marija 1208 metais pasirodžiusi Domingui de Gozmanui besimeldžiant Prujo koplyčioje. Bažnyčioje yra „Gyvojo Rožyno“ maldos grupė. Kas penktadienį Carito ir Marijos legiono maldininkės jungiamės Rožyno maldoje. Gėlės atneštos prie Švč. Mergelės Marijos nuvysta, o malda gauna malonių atsaką. Belieka jungtis visiems ir kiekvieną Rožyno karoliuką tarytum žiedą apipinti malda.

 

Į Švč. Mergelę Mariją kreipiamės malda:

„Brangioji Motina, vainikuoju tave savo apmąstymų apie tavo šventą gyvenimą vainiku: balta rožė – tavo tyrumo, geltona rožė – tavo džiaugsmo, purpurinė rožė – tavo karaliavimo, žydra rožė – tavo sielvarto, raudona rožė – tavo kančios atminimui. Šiuo ypatingu „rožynu“ skatink mane gerbti gyvąjį tavo atminimą, sekti tavo pavyzdžiu ir tavo dvasia, kad mano, kaip ir tavo, gyvenime viešpatautų dorybė ir džiaugsmo pilnatvė. Amen“.

Anthony F. Chiffolo. „Šimtas Marijos vardų. Istorijos ir maldos“.

 

Prasidėjo misijų mėnuo. Visi pakrikštytieji galime būti tikėjimo pasiuntiniais, todėl gavę tikėjimo dovaną turime dalintis su kitais. Šiuose atlaiduose klebonas Artūras Stanevičius kvietė pasimelsti už misijas bei misionierius.

Po atlaidų Šv. Mišių klebonas pašventino šventoriuje sustatytus maldininkų automobilius kiekvienam vairuotojui įteikdamas pašventintą ir Šv. Mišiose atnašautą raktų pakabuką. Pakabuko vienoje pusėje Šv. Kristoforo paveikslėlis, o kitoje bažnyčios su įrašu „Kėdainių šv. Jurgio kankinio bažnyčia.“

 

Genė Sereikienė

Nuotraukos Vikos Makaveckienės ir Vytauto Karlos