į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2019-12-24 Kalėdų nakties Šv. Mišios

Kristaus gimimo išvakarėse tikintieji suradę Betliejaus Žvaigždę danguje rinkosi prie balta staltiese užkloto stalo ant kurio buvo sudėti pasninko valgiai, degė žvakė, stovėjo kryželis. Prieš pradedant valgyti Kūčių vakarienę vyriausias šeimos narys skaito Evangelijos tekstą, visi sukalba maldą, palaiminę stalą ir persižegnoję sėda valgyti Kūčių vakarienės. Pirmiausia linkėdami vieni kitiems ramybės dalijosi kalėdaičiu, džiaugėsi, kad sulaukė to švento vakaro, kad visi drauge. Po Kūčių vakarienės išsakė linkėjimus, ieškojo po egle Kalėdų senelio dovanų, o po to skubėjo į bažnyčią, į Bernelių Šv. Mišias.

21 val. Bernelių Šv. Mišias aukojo klebonas Artūras Stanevičius. Tai yra pirmosios Kalėdų Šv. Mišios į kurias nešinas gera nuotaika atskubėjo jaunimas, jaunos šeimos, atviromis širdimis Jėzui bažnyčion sugužėjo vaikai. Klebonas pirmiausia pašventino ir pasmilkė Jėzaus Prakartėlę, Bažnyčios choras sugiedojo keletą kalėdinių giesmių.

Prakartėlę pirmiausia aplankė vaikai. Vaikus sudomino ir šalia Marijos altoriaus daugybė degančių žvakelių. Jie taip pat uždegė savo intencijų žvakeles.  Kai  kurie jas garsiai išsakė. Šešiametis Ąžuolas Dominykas paklaustas už ką užžiebė prie Marijos altoriaus žvakeles  šiek tiek pagalvojęs atsakė: „Už tautą“, „Už Dievo meilę“ ir „Už draugystę.“

Suskamba varpai. Klebonui pradėjus giedoti „Sveikas Jėzau, gimusis...“ Didysis bažnyčios choras giesmę tęsia. Šv. Mišių pabaigoje klebonas Artūras Stanevičius visiems suteikė iškilmingą palaiminimą ir pasveikino susirinkusius sulaukus Šv. Kalėdų.

Šventoriuje vieni kitus sveikino su Šv. Kalėdomis.

 

Genė Sereikienė

Nuotraukos Vikos Makaveckienės