į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2020-11-01 Visų Šventųjų iškilmės Šv. Mišios

Sužvarbęs ir ūkanotas ruduo. Būties take Vėlinių aštuondienis. Ruduo nesulaikomai keliauja į žiemą. Pačią pirmąją paskutinio mėnesio rudens dieną – Visų Šventųjų iškilmė – Šventųjų atminimo diena.

Koks tas žmogus šventasis? Kuo jis skiriasi nuo kitų žmonių? Tikybos pamokose vaikai pateikia klausimus. Tada mes kalbame apie šv. Kazimierą, šv. Jurgį, atsiverčiame Maksimilijono Kolbės biografiją... Semiamės iš jų tvirtumo, tikėjimo, meilės Dievui ir artimui savo. Kalbame, apie neįvardintus šventuosius esančius Dievo artumoje. Gyvendami pagal Dievo valią Šventieji turėjo pasirinkę savo šventumo kelią.

Krikšto ir Sutvirtinimo sakramentų dieną gauname šventąjį vardą, tuo įgydami globėjus danguje. Su jais mus jungia malda. Šiandieną Šv. Mišias aukoja klebonas Visų Šventųjų iškilmės intencija.

Parapijiečiai renkasi į bažnyčią. Šventoriuje UAB „Laumetris“ vadovo Kazimiero Čiurilos rūpesčiu prie palaimintojo kankinio Teofiliaus Matulionio memorialo dega žvakės.

Marijos legiono maldininkių rūpesčiu kaip ir kasmet, žvakės uždegamos prie kunigų kapelių esančių šalia bažnyčios sienos. Legionierėms talkina Kęstutis Mugas ir kiti. Prie altoriaus puokštė chrizantemų, prie altorėlių taip pat. Tai Vitutės Gaižauskienės ir Motinų maldoje judėjimo pastangos.

Klebonas dėkoja Vitutei Gaižauskienei, Motinoms maldoje judėjimui ir jų vadovei Genovaitei Matusevičienei bei Kęstučiui ir Antaninai Mugams.

Kas gali praskaidrinti apniukusią rudens dieną? Malda, kuri nuplauna širdį ir įkvepia pasitikėjimo, ramina, ir duoda saulės.

                                                                                                                      

Genė Sereikienė

Nuotraukos straipsnio autorės ir Genovaitės Matusevičienės