į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2021-09-01 Rugsėjo 1-ąją klebonas palaimino parapijos mokyklų bendruomenes

 „Nuolat melsdamiesi už jus, mes dėkojame Dievui,

 mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Tėvui,

 nes girdime, kad jūs tikite Kristų Jėzų ir mylite visus šventuosius

  dėlei vilties, kuri jums atidėta danguje.“

(Kol 1,3-5)

 

Nuotrauka iš Kėdainių profesinio rengimo centro facebook paskyros

 

Kasmet Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos klebonas mokslo metų pradžią vainikuoja Šventųjų Mišių auka už naujuosius mokslo metus. Tradiciškai kasmet į Šventąsias Mišias renkasi mokyklos – darželio „Obelėlė” bendruomenė vadovaujama Renatos Zigmantavičienės. Direktorė, mokytojos, tėveliai ir vaikai skaito skaitinius, ruošia ir neša atnašas, priima Komuniją Šventosiose Mišiose…

Šioje ugdymo įstaigoje darbuojasi ir mūsų parapijos katechetė Genė Sereikienė, kasmet į bažnyčią atvedanti visą pulką vaikučių ruoštis sakramentams. Pati vaikučius ruošia, moko, lydi į didįjį susitikimą su Jėzumi.

Rugsėjo 1-oji žymi naują pradžią ir primena, kad mokyklose vėl prasidės didysis darbymetis. Atvertos po ilgos pertraukos visų mokyklų durys. Šis rugsėjis Kėdainių profesiniam rengimo centrui yra jubiliejinis – dvidešimtasis. Ilgai laukto sugrįžimo džiaugsmu, susipynusiu su jauduliu, susirinkusius sveikino centro direktorius Dangiras Kačinskas.

Kaip ir kasmet Profesinio rengimo centro bendruomenė būna išsiilgusi stiprinančio, drąsinančio parapijos klebono žodžio, maldos ir palaiminimo naujiems mokslo metams. Parapijos klebonas šioje ugdymo įstaigoje yra visų mylimas, gerbiamas ir laukiamas. Klebonas yra Kėdainių profesinio rengimo mokyklos tarybos narys. O Profesinio rengimo bendruomenė visuomet atskuba į pagalbą parapijos reikaluose.

Daug gražių, šiltų, įkvepiančių žodžių centro bendruomenei išsakė šventėje dalyvavę svečiai: Lietuvos Respublikos Seimo narys Viktoras Fiodorovas, Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis, AB „Lifosa“ technikos direktorius Tomas Janonis, Senojo Kėdainių trečiojo amžiaus universiteto rektorė Gražina Jedemskienė.

 

Nuotrauka iš Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos facebook paskyros

 

Kėdainių Juozo Paukštelio mokykla visai šalia Kėdainių šventojo kankinio Jurgio bažnyčios. Parapijos klebonas čia taip pat suskubo į Mokslo ir žinių šventę, kur kasmet žengiamas naujas žingsnis, kasmet pasikartojantis ir kasmet vis kitoks.

Nuo pat ankstaus Rugsėjo 1-osios ryto progimnazijos kieme netilo mokinių, išsiilgusių draugų ir mokytojų, juokas… Skambėjęs mokyklinis varpelis 2–8 klasių mokinius pakvietė į išpuoštas jaukias klases. Pirmojo skambučio šventėje pirmokus, jų tėvelius, mokytojus sveikino progimnazijos direktorė Tereza Sotnik.

Šv. kankinio Jurgio parapijos klebonas visuomet supranta tą pradžios jaudulį. Jis guodžia ramina mokytojus, vaikučius, na ir žinoma labiausiai tėvelius, ypač pirmokėlių, kurie daugiausiai jaudinasi pradėdami naujuosius mokslo metus. Tad bendra ramybę ir džiaugsmą liejanti „Tėve mūsų“ malda ir klebono palaiminimas yra ta sielos atgaiva prieš didžiąją mokslo ir žinių kelionę.

Kėdainių Juozo Paukštelio Pirmokėlius į nuotaikingą pirmąją mankštą pakvietė gerasis piratas Džekas.

 

Nuotrauka iš Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos facebook paskyros

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija