į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2021-09-26 107-OJI PASAULINĖ PABĖGĖLIŲ IR MIGRANTŲ DIENA

 „Kas duos jums atsigerti taurę vandens dėl to,

kad priklausote Mesijui, –

iš tiesų sakau jums,

 – tas nepraras savo užmokesčio“.

(Mk 9.41)

 

 

Šį sekmadienį jau šimtas septintą kartą minime Pasaulinę migrantų ir pabėgėlių dieną.

Parapijos klebonas kalbėjo, kad ši skaudi ir nevienareikšmė mūsų laikų realybė, kviečia prisiminti aiškią Šventojo Rašto nuostatą: „Ateivis, gyvenantis su jumis, bus jums tarp jūsų kaip vietinis,- mylėti jį kaip save patį, nes jūs buvote ateiviai Egipto žemėje: aš esu Viešpats, jūsų Dievas“ (Kun 19,34). Tegul ši eucharistinė Auka mus moko ir stiprina mylėti visus, kaip mylėjo Kristus, pats patyręs pabėgėlių dalią.

 

 

 

 Homilijos metu buvo skaitomas Lietuvos vyskupų laiškas.

 

 

Nuotraukoje jaunimo lyderė Giedrė Smulskytė                                 Tik atėjusi ruoštis Sutvirtinimo Sakramentui, drąsiai tikėjimą liudija

 Egita Spėčiūtė

 

 

Šį sekmadienį taip pat meldėmės už vaikus pradedančius pasiruošimą Pirmajai Šv. Komunijai ir jaunimą apsisprendusį ruoštis ir priimti Sutvirtinimo Sakramentą. Džiaugiamės parapijos jaunimo lyderiais, nuoširdžiu tikėjimo liudijimu pasitikusiais atėjusius pasiruošimams.

 

 

 

Teatranda vaikai dar vieną – šventą šeimą – parapiją, kurios tėtis yra dangaus Tėvelis, o Kristus Jėzus pats tikriausias, pats nuoširdžiausias mūsų visų brolis ir draugas,- kalbėjo Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos klebonas.

 

 

Taip pat paskutinįjį rugsėjo sekmadienį, pasitinkant Angelų sargų šventę, Lietuvoje minima Keliaujančiųjų ir vairuotojų diena. Visus keliautojus telydi savo globa angelai sargai ir keliaujančiųjų užtarėjas šventasis Kristoforas.

Po Šventųjų Mišių parapijos klebonas palaimino aikštelėje išsirikiavusius automobilius ir jų vairuotojus. Vairuotojams buvo įteikti raktų pakabukai su Šv. Kristoforo atvaizdu.

 

Nuotraukos Gedimino Karlos

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija