į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2021-12-12 Advento keliu – prie Prakartėlės

Vos spėjome uždegti pirmąją Advento žvakę, o šiandien jau dega trečioji. Gražu, kaip Šv. Kalėdų laukimas atsispindi vaikų maldelėse bei darbeliuose.

Katechezės vaikai besiruošiantys Pirmajai Komunijai nuoširdžiai darė advento vainikus savo šeimose, kuriuos atnešė pašventinti į bažnyčią.

Pirmieji suskubo: Austėja Verbliugevičiūtė, Lukas Abromavičius, Vakarė Survilaitė, Augustė Blaževičiūtė, Ignas Degenis, Danas Mejeris, Deilanas Dutka, Akvilė Dargužytė ir kiti.

Šalia advento vainiko vaikai deda lapelius su juose užrašytais gerais darbais arba paprasčiausius kankorėžius taip praplėsdami advento vainiką. Svarbiausia, kad jie nori kažką gero padaryti per tą laikotarpį, kad ir vėliau įpratę stengtųsi.

Stebina jų maldų intencijos, kurios ne vien už save. Pirmiausia išsakoma intencija už pasaulio vargstančius, sergančius, nelaimingus, stokojančius.

Mokykloje - darželyje „Obelėlė“ jau randu ant kiekvienos mokytojos stalo po advento vainiką. Antroje klasėje jį darėme drauge su mokytoja Violeta Lukoševičiene ir klasės vaikais. Tai išties buvo darbinga valanda. Vaikai gamtinių medžiagų atsinešė patys. Mokytojos Jolantos Klevinskienės trečiokų klasėje dar ir advento kalendorius su saldžiais siurprizais ir užduotėlėmis. Laimos Lukoševičienės ketvirtokų klasėje ir Astos Jasiūnienės pirmokų klasėje ne vien įdomūs bei originalūs advento vainikai, bet ir Prakartėlių parodėlė, kurią klijavome iš popieriaus pamokos metu.

Svarbiausia, kad mokiniai suvokia Šv. Kalėdų tradicijos prasmę, kaip Kristaus Atėjimo šventę.

 

Genė Sereikienė

Nuotraukos straipsnio autorės