į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-08-26 Gandrų palydos Sirutiškyje su akcentu į Ukrainą

„Taigi budėkite, nes nežinote nei dienos,

nei valandos“.

(Mt 25,13)

 

 

Jau 13 metų Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos Pastoracinės tarybos narys Kęstutis Volkus Sirutiškyje organizuoja Gandrų palydas. Šiais metais jos pavadintos su akcentu į Ukrainą.

Rugpjūčio 24-oji nuo seno žinoma kaip šv. Baltramiejaus arba Gandrų išlydėtuvių diena. Šventė buvo organizuojama penktadienį, kad kaip galima daugiau žmonių galėtų joje dalyvauti.

 Manoma, kad Sirutiškio kaimas vienintelė vieta ne tik Lietuvoje bet ir visoje Europoje, kur rengiamos gandrų išlydėtuvės į tolimą kelionę. Gandrų palydos šiais metais pastebėtos ir gyvenimo būdo žurnalo „SAVAITGALIS“. https://www.lrytas.lt/gamta/fauna/2022/08/28/news/vienintele-vieta-lietuvoje-kurioje-rengiamos-gandru-islydetuves-svente-turi-net-savo-tradicijas-ir-himna-24347685

 

Kasmet į Gandrų palydėtuves vyksta ir Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebonas. Pašlovinęs Viešpaties vardą klebonas juokavo, kad greičiausiai mūsų lietuviai ir pas Viešpatį nukeliaus kaip pagonys,- su savo prietarais, užkalbėjimais… Tad prieš tai garbingiems svečiams, kad ir žaidimo forma pabarstytą nuostabiai kvapnios žolelių arbatos puodą, klebonas peržegnojo ir pasakė, kad visi užkalbėjimai nebegalioja. Toliau visi buvo pakviesti sukalbėti Viešpaties maldą, kad pas Viešpatį visi nukeliautume kaip tikri Dievo vaikai. Klebono kalba susirinkusiųjų buvo palydėta džiaugsmingais plojimais.

 

Rinkos aikštės straipsnis: https://rinkosaikste.lt/13-aji-karta-sirutiskieciai-palydejo-gandrus-skrydziui-i-afrika/

 

Nuotraukos iš Kėdainių rajono savivaldybės ir Kęstutis Volkus facebook