į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-12-18 4 Advento sekmadienis

„Prašyk VIEŠPATĮ, savo Dievą, sau ženklo.“

(Iz 7.11)

 

Angelas sapne Juozapui sako tuos pačius žodžius, kaip ir Marijai: „Nebijok“. Mūsų susipainiojusiame gyvenime Dievas kviečia mus nebijoti!

 

 

Biblijos žinovai pastebi, jog Evangelijos tekste nėra užrašyta nė vieno Juozapo ištarto žodžio. Juozapas niekada nekalba, nes didžiausias tikėjimo pasiekimas – tylėti ir leisti Dievui kalbėti bei veikti viduje. Tyla reiškia palikti Dievui tai, kas mums atrodo nepasiekiama ir nepajėgiama. Tyloje Dievo žodis gali pasiekti slapčiausius mūsų širdies kampelius. Juozapas atranda, kad turi Mariją savo širdyje, kad myli jos netekęs, pirmiausia net nenorėdamas jos turėti. Neatsitiktinai angelas sapne Juozapui sako tuos pačius žodžius, kaip ir Marijai: „Nebijok“. Mūsų susipainiojusiame gyvenime Dievas kviečia mus nebijoti!

 

 

Homilijos metu Kėdainių Šv. Jurgio kankinio klebonas ypač daug dėmesio skyrė kalbėdamas apie Dievo su mumis buvimą kasdien. Ypač Šventosiose Mišiose.

Po Šventųjų Mišių kaip ir kasmet uždegus ketvirtąją Angelų žvakę vainike, parapijos katechetė Genovaitė Matusevičienė pasikvietė norinčius vaikučius, tėvelius ir jaunimą pasigaminti po angelo dekoraciją eglutei.

Išties džiaugsminga žinia nuskambėjo iš kai kurių šeimų lūpų, kad jie dar gyvena su Advento vainiku, ir kad eglutė bus tik Kūčių dieną puošiama.

 

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Genovaitės Matusevičienės