į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2023-07-02 Šv. Mišios už parapijos Švenčiausios Mergelės Marijos „Gyvojo rožyno“ maldininkus

„Giedosiu, VIEŠPATIE, apie tavo gerumo darbus amžinai,

savo burna apsakysiu visoms kartoms tavo ištikimybę.“

(Ps 89.2)

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos klebonas, aptaręs su maldos grupių vadovais, paskiria sekmadienį, kurio 12 val. Šv. Mišiose būna meldžiamasi už kiekvieną maldos grupę atskirai. Šis sekmadienis paskirtas maldai už parapijos Gyvojo Rožyno maldos grupę, kurios nariai kiekvieną dieną per Marijos užtarimą, prašo visai parapijai Dievo malonių. Melstasi už grupės gyvus ir pas Viešpatį iškeliavusius narius. Gyvojo Rožyno maldos grupei vadovauja parapijos Carito pirmininkė Malenija Pivorienė.

 

Skaito Gyvojo Rožyno grupės narė Genovaitė Matusevičienė

 

Šį sekmadienį Šventasis Raštas kalba apie pranašą, kuris yra gyvas ženklas, parodantis Dievą kitiems, jis yra atspindys Kristaus šviesos seserų ir brolių kelyje. Kiekvienas iš mūsų gali savęs paklausti: ar aš, per Krikštą išrinkta ar išrinktas būti pranašu, šneku ir gyvenu kaip Jėzaus liudininkė ar liudininkas? Ar kam nors perduotų bent dalelę jo šviesos? Ar susimąstau apie tai, koks mano liudijimas? Kokia mano pranašystė?

Daug konfliktų būtų galima išvengti ir išspręsti nuoširdžiai įsiklausant į kitus su noru vieni kitus suprasti! Kiekvienam iš mūsų reikia mokytis iš kitų. Todėl buvome šį sekmadienį kviečiami melsti Mergelę Mariją, Pranašų Karalienę, kad padėtų mums atpažinti ir priimti gėrį, kurį Šventoji Dvasia pasėjo kituose.

 

 

Pasaulyje vyksta daugybė karų, kurie dažnai užmirštami. Kraujas praliejamas daugelyje pasaulio vietovių vykstančiuose konfliktuose ir susirėmimuose. Rožyno malda apgaubkime kenčiančius ir kovojančius. Rožyno malda yra švelni jėga, apsaugojanti ir palaikanti pasaulį.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

Nuotraukos Gedimino Karlos