į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2024-07-14 Vieni už kitus

Džiaukitės viltimi, būkite kantrūs išmėginimuose, nepaliaujamai melskitės.

Rom 12, 12.

 

Ką reiškia malda vienų už kitus ir kodėl reikia užtarimo maldos? Šiandieną maldininkams susirinkusiems į Šv. Jurgio bažnyčią Šv. Mišioms teol. lic. kun. Sigitas Bitkauskas atsakė į šiuos klausimus, ragino melstis ir už kunigus.

Klebonas pastebėjo, kad daugiausia žmonės meldžiasi už iškeliavusius amžinybėn, o už gyvuosius mažiau praktikuojama malda.

Kiekvienam žmogui jo gyvenimo kelyje būna įvairių sunkumų, ligų, negandų, kada reikia prašyti Dievo pagalbos per maldą. Užtarimo malda tai mūsų dovana artimui.

Liudijimai rodo, kiek Dievo stebuklų žmonės patiria per maldą. Šiandienos žmogui reikia ne vien sveikatos, bet ir saugumo. Klebono iniciatyva kiekvieną ketvirtadienį Marijos legionierės meldžiasi prie palaimintojo Teofiliaus Matulionio relikvijos. Kalba ne vien Palaimintojo litaniją, bet dar meldžiasi įvairiomis intencijomis už gyvuosius, kuriems šiuo metu labai reikia Dievo gailestingumo.

Visai neseniai mano artimam žmogui susirgus Marijos legionierės meldėme jam Dievo malonės. Klebonas tą patį ketvirtadienį aukojo Šv. Mišias už ligonį. Esu labai dėkinga klebonui ir Marijos legionierėms.

 

Genė Sereikienė