į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2024-07-28 Atminties minutę skambėjo varpas

Šventomis Mišiomis Šv. Jurgio bažnyčioje, kurias aukojo teol. lic. kun. Sigitas Bitkauskas prasidėjo Tremtinių palaikų gražinimo į Lietuvą  35-mečio paminėjimas. Šv. Mišiose meldėmės už tremtinius ir politinius kalinius.

Drauge su rajono ir atvykusiais iš kitų Lietuvos miestų, miestelių bei kaimų tremtiniais už gyvus ir amžinybėn išėjusius tremtinius meldėsi Kėdainių rajono meras, seimo nariai, svečiai, parapijiečiai.

Atminties minutę skambėjo varpas.

Tarp Lietuvos Trispalvės bei kitų vėliavų bažnyčioje buvo ir tremtinių vėliava. Igarkos tremtiniai laikė rankose Politinių kalinių ir tremtinių bendrijos vėliavą.

Gerai, kad dar yra gyvų tremtinių tai labai svarbu, - kalbėjo klebonas Sigitas Bitkauskas. Jis pasigedo jaunų žmonių, kuriems istorinė atmintis turėtų būti perduota. Keliautų iš kartos į kartą. Klebonui antrino ir Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis.

Prie altoriaus buvo atneštos gėlės skirtos amžinybėn išėjusiems tremtiniams ir politiniams kaliniams. Gėlių atnešė ir LR seimo narė Jurgita Sejonienė.

Bažnyčioje veikė tremtinių parengta paroda.

Prie atminimo lentos skambėjo tremtinių giesmė. Kalbėjo rajono meras ir kiti. Savo sesers eiles skaitė tremtinė Antanina Kvietkauskienė. Šeimos tremties kroniką surašytą eilėmis skaitė šių eilučių autorė.

 

Nuotraukos Genės Sereikienės