į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2024-07-28 Vasaros poezijos šventė „Ten, kur poezija virsta malda”

Daug eilių įvairiomis progomis teko skaityti bažnyčioje, bet poezijos šventės vykdavo Šv. Jurgio kalnelyje. Sekmadienio lietus ne tik nesutrukdė šventei, bet davė išeitį. Po Šv. Mišių klebonas teol. lic. kun. Sigitas Bitkauskas poetus pakvietė į bažnyčią.

Nuo šv. Jurgio kalnelio visada skambėdavo muzika, kurios garsai gaubė miestą. Muzikinė dalis taip pat tąsyk vyko bažnyčioje.

Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčią sekmadienį aplankė svečiai iš Panevėžio ir Kauno bei kraštietė iš Klaipėdos. Sveikinome neseniai Kėdainių literatų sambūrio dvasiniu vadovu tapus teol. lic. kun. Sigitą Bitkauską, kuris pakeitė buvusį šv. Jurgio bažnyčios kleboną Artūrą Stanevičių.

Savo eiles ir naują eilių knygą pristatė kun. dr. Nerijus Pipiras. Jo knygas mielai įsigijo parapijos žmonės. Kiekvienas poetas poezijos atvartose paklojo savo širdį. Gilūs pamąstymai, nuoširdūs žodžiai palietė klausančių širdis.

Klaipėdietė Angelija įkvėpta jūros skaitė savo jūra dvelkiančią poeziją. Renatos sakralumo kupinos eilės, Danutė prisiminė savo senelių trobą, Neringos šviesi kaip auštanti diena poezija, Elvyros nuoširdūs posmai, dvi Zitos pažėrė gražių savo posmų. Žavėjo panevėžietės Onutės dedikacijos. Jolantos bandymai kurti. Rita ne vien apdovanojo visus savo žolynais arbatai, bet ir skaitė savo mėgiamo poeto eiles.

Liaudiškos muzikos grupė „Dubysa“ tarp eilių parinkę švelnias gaidas grojo rūpestingai atrinktus kūrinius. Buvo galima pasigėrėti Elvyros sukurta kompozicija iš bambukų. Dalijomės naujai išleistu laikraštėliu. Kol skaitėme eiles, muzikantai muzikavo Irma su savo sūnumi ir dukra įsitaisę atokiau bažnyčioje tapė paveikslus. Reiškia jungėsi ne vien eilės ir muzika, bet ko gero buvo nutapytas eilėraštis. Dovanos iš poetų „Dubysai“ ir kam dar pakako buvo naujas laikraštėlis. Leidžiame patys rėmėjų neturime. Po renginio susirinkome agapėje pabendrauti.

 

Genė Sereikienė

Nuotraukos Gedimino Karlos