į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2024-08-02 Maldų vienų už kitus diena

„Kur du ar trys susirinkę mano vardu, ten ir aš esu tarp jų.“ Mt 18, 20.

 

Atsiliepdami į Kauno Arkivyskupijos arkivyskupo Kęstučio Kėvalo pasiūlymą ir Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčios klebono teol. lic. kun. Sigito Bitkausko raginimą parapijos bendruomenėms susitelkti bendroms Šv. Mišioms už gatvių, kaimų gyvus ir amžinybėn išėjusius žmones suskatome tai daryti. Mūsų J. Biliūno jauki gatvelė remiasi, tarsi įteka į Nevėžio upę. Gyvename žalumos, upės bei upelio apsuptoje oazėje.

Mąsčiau pasikalbėti apie tą klebono raginimą su gatvės kaimynais. Pasakiau artimiausiai kaimynei Virginijai, kuri nedelsdama el. erdvėje sukūrė gatvės elektroninį puslapį. Parašiau į el. puslapį žinią. Atsiliepė gatvės seniūnė Rasa. Pritarė Jurgita, Nijolė Jos mano, kad tai būtų graži pradžia ateičiai kasmet taip organizuotis. Pamažu pradėjome dėlioti laiką, kada, kam geriau, kuri diena tiktų daugeliui.

Šiandieną dalyvavome Šv. Mišiose už Biliūno gatvės žmones. Visuotinėje maldoje skambėjo ir daugiau prašymų, tokių kaip saugumo namams, santarvės ir sutarimo...

Ši diena nepaprasta. Tai Porciunkulės atlaidų diena. Dar išpuolė pirmasis mėnesio penktadienis. Tad buvome palaiminti Švenčiausiuoju Sakramentu.

Gerai, kad tai taptų tradicija. Mes visi aplankome ne vieną bažnyčią šalyje ir užsienyje. Jas remiame, bet savo parapijinės bažnyčios taip pat turėtume nepamiršti. Tai viena seniausių Lietuvos bažnyčių,  manoma pastatyta ant pilies pamatų. Niekada nebuvo uždaryta. Išsaugokime ją.

 

***

Kada meldžiasi širdis

Jai reikia erdvės.

Ne dūžtančio

Šauksmo-

Ramybės...

Keliaujant

Per likimo brastas,

Per tikėjimo brandą

Valdove, jai reikia

Tavęs, kad

 išgirstum

Jos maldą.

Maldų takais

Širdis brenda...

Žinau, Tu arti

Tu ją girdi.

Straipsnis, nuotraukos ir eilės Genės Sereikienės