į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2024-09-01 Sekmadienio ankstyvosios rytmečio Šv. Mišios už naujus mokslo metus

Šiandieną rugsėjis sveikina žemę. Jis čia atėjo pradėdamas rudenio laiką. Ruduo tuoj atvers spalvų paletę, nuspalvins būtį leisdamas juo pasigėrėti, o tada pažers lietaus, vėjo, šalnų, nesnaus ir audros. O mokytojai ir mokiniai, studentai sugrįš į klases, auditorijas ir kitas ugdymo įstaigas rimtam darbui. Padėkoti Dievui už mums duotą vasarą, pasimelsti už naujus mokslo metus prasidedančius rudeniu į Šv. Jurgio bažnyčią rinkosi  ugdytojai, mokiniai, jų tėvai, auklėtojos.

Aukojęs Šv. Mišias klebonas, Kauno arkivyskupijos egzorcistas, Lietuvos Policijos-Kapelionas - Kėdainiams Teol. lic. kun. Sigitas Bitkauskas nuoširdžiai visus susirinkusius pasveikino su naujų mokslo metų pradžia linkėdamas Dievo palaimos metų - ugdytojams, mokiniams, šeimoms ir visiems susirinkusiems.

M/d ,,Obelėlė" kasmet renkasi Šv. Mišioms pradedant naujus mokslo metus. Ir šį rugsėjį taip pat susibėgome į bažnyčią. Šv. Rašto skaitinius skaitė ugdymo įstaigos direktorė Renata Zigmantavičienė ir pavaduotoja Jolanta Klevinskienė. Atnašas nešė mokytoja Aušra.

Tradiciškai atnašavome naujo derliaus duonos kepalą kaip bendruomeniškumo, dalijimosi, vienų kitiems pagarbos bei draugiškumo ženklą. Mokslo ir žinių dieną ugdymo įstaigoje bendruomenė dalijasi po gabalėlį pašventintos duonos, kurią visada iškepa mokytoja Asta Jasiūnienė. Ypatingai ta duona būna labai skani smalsautojams vaikams.

Tėve mūsų maldą pakviesti klebono mokiniai jų tėvai ir pedagogai kalbėjome susikibę rankomis prie altoriaus. Nuostabi jungimosi maldoje valandėlė.

Palaiminti klebono sustojome drauge su juo istorinei nuotraukai.

Genė Sereikienė