į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2024-10-06 Rožančinė

Tai Katalikų šventė Švč. Mergelės Marijos garbei. Tai diena, kaip per Rožinio maldą šaukiamasi Dievo Gimdytojos pagalbos.

1571 spalio 07 dieną krikščionims nugalėjus turkų laivyną Viduržemio jūroj popiežius Pijus V paskelbė Marijos Nugalėtojos šventę, nes tai įvyko šaukiantis Jos pagalbos.

Po adoracijos į bažnyčią susibėgo vaikai besiruošiantys Pirmajai Komunijai su savo tėveliais, šauliai. Į savo parapijos bažnyčią atėjo meras Valentinas Tamulis ir kiti svečiai. Eucharistinėje procesijoje dalyvavo Marijos legionierės, caritas ėjo nešinas medinį rožinį, Švč. Mergelės Marijos statulėlėmis nešini ėjo vaikai.

Teol. lic. kun. Sigitas Bitkauskas homilijoje kalbėjo apie Švč. Mergelės Marijos stebuklingą veikimą primindamas, kad ir mūsų Šv. Jurgio bažnyčioje yra Jos stebuklingas paveikslas su padėkos votais. Klebonas įdomiai pasakojo apie romų ypatingą pagarbą Švč. Mergelei Marijai, kurie į vieną bažnyčią ateidavo pirmiausia prie  Švč. Mergelės Marijos altorėlio pasimelsti, padėkoti, paprašyti.

Klebonas prisipažino, kad tikriausiai niekas neturi tiek Rožančių, kiek  jis. Žadėjo surengti jų parodą bažnyčioje. Tikrai būtų įdomu. Pasirodo savo rožančius turi liuteronai ir ortodoksai.

Kalbant šią kartotinę maldą galima siekti vidinio išgijimo.

Šv. Dominykui sunkiai kovojant su eretikais Marija pasakė: „Aš tau duodu ginklą“ ir įteikė rožinį. Tai išties ginklas nuo blogio. Istorija rodo, kad kalbant rožinį pasiekta ne viena pergalė.

Po Šventųjų Mišių Šv. Jurgio parapijos bendruomenė ir klebonas pasveikino rajono merą su garbingu jubiliejumi.

Prisiminimui sustojome nuotraukai. Šventoriuje kas norėjo galėjo paskanauti šaulių virtos košės.

Sekmadienis - jis tam ir skirtas - maldai, bendravimui, šventimui.

 

Nuotraukos straipsnio autorės, Skaidrės Olberkatės ir Aurimo Budrio.