į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2024-10-20 Pasaulinė Misijų diena

„Eikite ir pakvieskite visus į vestuves“ (Mt 22-9)

 

Popiežiaus Pranciškaus Žinią 98-osios Pasaulinės misijų dienos proga šv. Jurgio bažnyčioje perskaitė Šv. Mišias aukojęs klebonas teol. lic. kun. Sigitas Bitkauskas.

Pagrindinė misijų užduotis: Evangelijos skelbimas šiuolaikiniame gyvenime. „Misija nenuilstantis ėjimas ir kvietimas į Viešpaties pokylį.“

Popiežius akcentuoja misijas, kaip nenuilstamo ėjimo į visą žmoniją kviečiant ją susitikti ir bendrauti su Dievu, svarbą. Skatinti Eucharistinį atsinaujinimą. Misijos turi atspindėti Dievo artumą. Misionieriais turėtų būti kiekvienas krikščionis. Tad tik nuo mūsų priklauso ar atsiliepiame į raginimą „Eikite ir pakvieskite.“

Klebonas vardijo maldų grupes:

Marijos legioną, caritą, Motinas maldoje, kurios gali ne vien maldomis palaikyti misijas, bet ir nešti „Gerąją Naujieną“ jos nežinantiems, kviesti žmones Dievo artumon.

Su Pirmosios Komunijos vaikais pamokoje, kaip tik sekmadienį kalbėjome apie Evangeliją, jos reikšmę, skelbimą. Gal būt ir jie taps misionieriais.

Spalis - Rožinio kalbėjimo mėnuo.

Šv. Mišiose taip pat meldėmės už Gyvojo Rožinio kalbėtojus. Tai kasdienis Rožančiaus kalbėjimas bažnyčioje arba namuose. Gyvąjį Rožinį kalba parapijos maldų grupės.

Klebonas teol. lic. kun. Sigitas Bitkauskas bažnyčioje surengė Rožinių parodą. „Daug yra dovanotų bei iš piligriminių kelionių parsivežtų Rožančių. „Štai tas musulmonų, šis iš Medjugorje, o šis... Tas pagamintas iš kalno uolienos ant kurio apsireiškė Švč. Mergelė Marija, o šis ir gintarinis, sidabro."- vardijo ir vardijo klebonas.

Didžiausias medinis  vos pakelti galima yra vietinių meistrų pagamintas ir naudojamas Eucharistinėse procesijose.

Vaikai su tėveliais, kurie neskubėjo į namus, domėjosi Rožinių paroda. Tai jiems nauja bei įdomi patirtis.

 

Genė Sereikienė