į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Motinos maldoje
2020-10-04 Mamų meilė augintiniams

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio bendruomenė yra įpratusi, kad kasmet šv. Pranciškaus dieną, parapijos klebono iniciatyva, į bažnyčią palaiminimui galima atsivesti savo brangiausius augintinius.

Šventės organizavimo darbų visuomet džiaugsmingai imdavosi parapijos katechetė Genė Sereikienė. Tai šventė, kuria džiaugiasi ne tik vaikai. Šia švente džiaugiasi ir suaugusieji ir senoliai...

Šiemet šv. Pranciškaus diena daugeliui parapijiečių visai kitokia. Turime pasirūpinti vieni kitų saugumu. Turime apriboti išvykas ir renginius...

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos Motinų maldoje grupės vadovė Genovaitė Matusevičienė sako, kad mamos yra mamos ne tik savo vaikams, bet ir savo augintiniams.

Minint Spalio 4-ąją- šv. Pranciškaus – gyvūnų globėjo dieną, negaliu nepasidžiaugti ypatingai gražiu mamos Reginos Mikalajūnienės meilės pavyzdžiu gyvūnams, kurį šia vasarą paliudijo jos dukra Klaudija.

,,Nuo pat mažens mane supo daugybė augintinių, kuriuos visada laikiau kaip tikrus šeimos narius. Visi mylimi, visi prižiūrėti ir visi iki vieno patys svarbiausi.

Raimondas gyvūnų taip stipriai nemylėjo. Bet teko prisitaikyti ir mylėti juos taip pat stipriai kaip ir aš. Jis jau žino, kad taip bus visą gyvenimą: jei yra Klaudija - yra ir jos gyvūnėliai, kuriuos reikės priimti į šeimą ir mylėti kaip savo vaikus.

Ilgai negalvojome, ko norėtume vietoje gėlių per savo šventę. Žinoma, buvo visokių variantų. Bet galiausiai nusprendėme, kad geriausia padaryti nors ir nedidelę, bet gražią šventę tiems kam to labai reikia. Ir visiškai nesuklydome dėl savo pasirinkimo nuvykdami į Ukmergės gyvūnų globos namus “Klajūnas”. Tokia nuostabi vadovė, tokie nerealus šuneliai ir kačiukai. Išdykę, mieli ir trokštantis tik vieno - kad atsirastų tas, kas juos labai mylėtų ir kam jie negailėdami pašvęstų savo meilę ir dėkingumą už suteiktus namus ir gerumą.

Šįkart atvykome atiduoti surinkto maisto ir pinigėlių bei aplankyti šiuos žaismingus klajūniukus. Sekantį kartą tikrai vyksime bent vienam iš jų suteikti savus namus .

P. S. dar kartą didelis ačiū draugams ir giminaičiams už supratimą kaip svarbu mums buvo įvykdyti šią mūsų nedidelę, bet labai mums svarbią misiją .”

Klaudija Batūrienė

 

 

Pasakojama legenda, kad šv. Pranciškus Asyžietis ne tik globojęs gyvūnus, bet ir gebėjęs su jais susikalbėti. Šią dieną švenčiamos Šv. Pranciškaus varduvės. Krikščionys laiko Šv. Pranciškų gyvūnų globėju, tad ši diena buvo paskelbta ir Pasauline gyvūnijos diena. Lietuvoje ji įtraukta į minėtinų dienų sąrašą. Šią dieną skatinama susimąstyti apie gyvūnų apsaugą, teises ir jų priežiūrą.

Šv. Pranciškus visą savo gyvenimą pašventė gyvūnėlių globai. Jis ne tik pats jų neskriausdavo, bet agituodavo ir kitus pasekti jo pavyzdžiu. Jam visi gyvūnai, nepriklausomai nuo rūšies, veislės ir elgsenos savybių, buvo tarsi broliai. Šią dieną visuomenė skatinama skirti ypatingą dėmesį savo augintiniams, padėti beglobiams ir kitaip prisidėti prie gyvūnų gerovės.

 

 

Kaip šv. Pranciškus prijaukino nepaprastai plėšrų Gubijo vilką rasime paskaitę knygos „Šventojo Pranciškaus žiedeliai“ ištrauką. Ją galite paskaityti  paspausdami čia.

 

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija

 

 

Nerasime mūsų parapijos mamos, kuri neglobotų kokio nors gyvūnėlio. Štai mūsų parapijos Motinų maldoje judėjimo mamos ir jų numylėtiniai: