į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Parapijos jaunimas
2019-11-23 ALFA Šventosios Dvasios šeštadienis sutvirtinamiesiems

Lapkričio 23 dieną į Kėdainių Šv. kankinio Jurgio Parapijos namus rinkosi jaunimas, kuris pavasarį ruošiasi priimti Sutvirtinimo sakramentą. Į oraganizuojamą ALFA savaitgalį atvyko ir Josvainių parapijos jaunimas su katechete Vida Sirtautiene. Dėkojame Kėdainių rajono savivaldybės merui Valentinui Tamuliui už parapijos jaunimo globą, taip pat dėkojame Kėdainių rajono savivaldybei už paramą seminarui.

Visą pusdienį jaunimas turėjo galimybę susipažinti su sakraliniais šokias. Buvo kalbamasi ir dalinamasi apie Šventąją Dvasią, skaitomas ir apmąstomas Šventasis Raštas. Visa tai lektorė Vilhelmina iš Kauno Gyvenimo ir tikėjimo instituto apipynė šokiu.

Papietavęs jaunimas iškeliavo į Kėdainių miestą, kuriame stovi net penkių krikščionių bendruomenių maldos namai. Visus mus vienija ta pati Šventoji Dvasia. Pradžioje buvo aplankyta Kėdainių stačiatikių Viešpaties Atsimainymo cerkvė. Mama Olga išsamiai papasakojo svarbiausius cerkvės istorijos įvykius, pristatė bendruomenės gyvenimą, dalinosi  savo ir savo šeimos, kuri yra kartu ir dvasininko šeima,  tikėjimo kelione.

Išėję iš cerkvės jaunuoliai pasiskirstė į penkias grupes ir gavę užduotis iškeliavo į miestą. Sugrįžus į Kėdainių šv. kankinio Jurgio bažnyčios Parapijos namus, vyko grupių darbų pristatymai. Penki krikščionių bendruomenių maldos namai buvo pasidalinti penkių grupių, tad buvo sulaukta labai įdomių ir išsamių penkių pristatymų.

Kada jaunimas susėdo vakaro arbatai, matėsi užsimezgusi nuoširdi draugystė tarp abiejų parapijų jaunimo. Josvainiečiai jautė nuoširdų draugiškumą, o Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos jaunimas nuoširdžiai pasidalino iš Kėdainių rajono savivaldybės gautą 50 vietų autobusą pusiau, po 25 vietas, į Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro gimtadienį, kuris vyks lapkričio 30 d. Josvainių parapijos katechetė Vida Sirtautienė džiaugėsi, kad vasarį taip pat kartu vykęs Kėdainių šv. Jurgio parapijos jaunimas ir josvainiečiai, į Jonavoje vykusį renginį „Užtvirtink dekanatuose“ dar ir dabar tebedraugauja.

Po vakaro arbatos, jaunimas keliavo į Kėdainių šv. kankinio Jurgio bažnyčią, ruošėsi Sutaikymo sakramentui ir Šventosioms Mišioms.

Visi džiaugsmingai sutiko mylimą vargoninkę Aušrą Giedrienę, kuri atskubėjo pas jaunimą po visos dienos Kaune vykusio seminaro.

Kėdainių šv. kankinio Jurgio parapijos klebonas Artūras Stanevičius jaunimui išstatė palaimintojo kankinio ir arkivyskupo Teofiliaus Matulionio relikviją.

Josvainiečiai sulaukė ir savo klebono vicedekano Edvino Rimavičiaus, kuris sakydamas homiliją vaizdžiais pavyzdžiais ir pasakojimais apipynė esminius dalykus, kurie svarbiausi jaunam žmogui ne tik ruošiantis Sutvirtinimo sakramentui, bet ir visame gyvenime.

Visuotinėje maldoje meldėmės ne tik už šį jauną gražų jaunimą, kuris pasirinko ruošimąsi Sutvirtinimo sakramentui, bet ir už jų šeimas ir jų mirusiuosius. Meldėmės vienybės visoms krikščionių bažnyčioms, kurias vienija Krikštas ir malda visame pasaulyje.

Kėdainių šv. kankinio Jurgio parapijos katechetė Genovaitė Matusevičienė dėkoja abiejų parapijų klebonams už rūpestį ir globą jaunimo. Taip pat labai dėkoja Gabijos mamai Laimai, kuri talkino visos dienos renginyje ir džiaugiasi jos įsijungimu į parapijos „Motinos maldoje“ judėjimo grupelę.

Kėdainių šv. kankinio Jurgio parapijos informacija