į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Parapijos jaunimas
2021-06-26 Jaunimas dalyvavo piligriminiame žygyje aplink Šiluvą

Tik spėjus užsiregistruoti į piligriminį žydį aplink Šiluvą, Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos jaunimas sulaukė dovanos.

Ką tik baigėsi gegužės mėnuo, kada nuo seno bažnyčiose, kaimuose ir namuose būdavo giedamos gegužinės pamaldos skirtos Švenčiausios Mergelės Marijos garbei, liaudies tradicijoje dar vadinamos Mojavimis. Parapijietis Kęstutis Volkus, liaudiškojo pamaldumo puoselėtojas, Sirutiškio kaime atgaivinęs Mojavų giedojimą, perduoda video įrašą jaunosioms kartoms ir visiems žygio aplink Šiluvą dalyviams.

 

 

Tik sulaukę dienos, kada buvo paskelbti Gyvosios piligrimystės keliai į Šiluvą, tvirtai žinojome kur veda širdis ir kurį kelią renkamės.

Dėkojame savo parapijos klebonui už pastovų palaikymą, tėvišką rūpestį ir jaunimo globą.

Dėkojame iškart į pagalbą jaunimui atskubėjusiam Kėdainių rajono savivaldybės merui Valentinui Tamuliui  ir savivaldybės darbuotojams už pagalbą parūpinant  autobusą kelionei į Šiluvą.

Nedvejodama, kaip ir pernai, su mūsų parapijos jaunimu džiaugsmingai sutiko keliauti Lietuvos ėjimo maratonų nugalėtoja, Kėdainių Šviesiosios gimnazijos mokytoja Stanislava Džiugelienė.

 

 

Dėkoju parapijos jaunimo lyderei Giedrei Smulskytei, kuri ištikimai talkina visuose jaunimo reikaluose. Dėkoju ne tik Giedrei, bet ir jos bendražygei Ievai Paškevičiūtei už meilę Šventajam Raštui ir norą juo dalintis su kitais.

 

Skaitinius skaito Ieva Paškevičiūtė ir Giedrė Smulskytė

 

Dėkoju šauliui Vytautui Karlai už ėjimą kartu ir nuotraukas, kuriomis Vytautas nuoširdžiai dalinasi su visais...

Dėkoju už pasiaukojimą mamai Gitanai, kurios apsčiai pilna ir parapijos mamų gyvenime ir jaunimo reikaluose. Kada žmogus turi didelę širdį, rankos lūžis visai pasimiršta ir imama rūpintis kitais…

 

 

Dėkoju žygio vadovei Gabrielei ir visai šauniai komandai už atvirumą, tikrumą, nuoširdumą… Dievas tikrai darė stebuklus per šitus nuostabius žmones ne tik ėjusio jaunimo širdyse…

„Tobulėjame tik per išbandymus, niekas nepažįsta savęs, kol nėra išbandytas, niekas negali būti vainikuotas, jei nenugalėjo, niekas negali nugalėti, jei nekovojo, niekas negali kovoti, jei nesusiduria su priešu ir nepatiria išbandymų" Šv. Augustinas.

Kaip patvirtinimas teisingai pasirinkto kelio, buvo pabaigoje išsitrauktas lapelis su šv. kunigo Jono Bosko žodžiais, kad Dievui nereikia įspūdžio, Jam reikalingas tikrumas.

 

Genovaitė Matusevičienė

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija

Nuotraukos Vytauto Karlos