į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Parapijos jaunimas
2022-03-06 Kryžiaus kelias su vaikais

„Raštas juk sako:

 Kas tik jį tiki, neliks sugėdintas.“

(Rom 10.11)

 

 

Pirmojo gavėnios sekmadienio rytas Kėdainių Šv. kankinio Jurgio bažnyčioje prasidėjo Kryžiaus keliu su parapijos mažaisiais. Mąstymai buvo pritaikyti pagal kun. Vincentą Lizdenį.

Kryžiaus kelias buvo einamas už taiką pirmiausiai savosiose širdyje, toliau už taiką mūsų šeimose, parapijose, už taiką Ukrainoje ir visame pasaulyje... Kiekvienoje stotyje norintys galėjo panešėti kryžių. Jau pačioje Kryžiaus kelio pradžioje ne vienas Kryžiaus kelio dalyvis išgyveno išsiliejančią ašarų malonę. Likus keletui minučių iki Šventųjų Mišių, parapijos namuose dar buvo spėta sušilti prie arbatos puodelio ir pasidalinti išgyvenimais...

Tikrai nuostabu, kad atsirado keletas sutvirtinamųjų panorusių savo tikėjimą liudyti mažiesiems.

Kryžiaus kelio vedimas tikėjimo draudimo laikais, būnant tokio amžiaus kaip šiandien mūsų sutvirtinamieji buvusiems, buvo patikėtas tiek mūsų parapijos klebonui ties Sutvirtinimo sakramenui ruošiančiai parapijos katechetei.

Prieš 12 valandos Šventąsias Mišias taip pat buvo einamas Kryžiaus kelias su visų parapijos maldos grupių vadovais ir nariais už taiką Ukrainoje ir visame pasaulyje. Kryžiaus keliui taip pat vadovavo parapijos katechetė Genovaitė Matusevienė.

 

 

Šis pirmasis gavėnios sekmadienis paženklintas malda už lietuvius visame pasaulyje. Parapija tikrai labai džiaugiasi šeima sugrįžusia iš Airijos ir nuoširdžiai įsijungusia į bendruomenės gyvenimą.

Dėkojame parapijos klebonui už maldą, už kantrybę, už padovanotą džiaugsmą mūsų parapijos mažiesiems, padedant išsipildyti jų svajonėms aktyviai dalyvauti liturgijos šventime: skaityti skaitinius, nešti atnašas, šlovinti Viešpatį...

Dėkojame parapijos Motinų maldoje judėjimo narėms Vikai, Gitanai ir Vladai už maldą, už rūpestį mūsų parapijos vaikučiais. Dėkojame Albertui nuoširdžiai lydinčiam ne tik Kryžiaus kelyje, bet ir gyvenime. Dėkojame choro vadovei Gintarei už mamišką rūpestį parapijos jaunimu.

Bažnyčios Tėvai apie gavėnią kalbėjo kaip apie sielos pavasarį – tai reiškia, kad mūsų siela gavėnios metu gali pražįsti įvairiais žiedais, tai yra dorybėmis. Pasninkas, jį lydinti malda bei gailestingumo darbai ir meilė artimui tekelia mus Viešpaties link, kuris dosnus visiems, kas Jo šaukiasi.

 

Kėdainių Šv. kankinio Jurgio parapijos informacija