į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Parapijos jaunimas
2022-04-03 Sutvirtinamųjų gavėnios rekolekcijos „Nebėra meilėje baimės“

Kristaus vardu maldaujame:

 „Susitaikinkite su Dievu!“ 

(2 Kor 5.20)

 

Balandžio 2-3 dienomis vyko Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos Sutvirtinimo sakramentui besiruošiančio jaunimo gavėnios rekolekcijos „Nebėra meilėje baimės“.

Rekolekcijas parapijos jaunimas pradėjo pamiltu gavėnios metu einamu Kryžiaus keliu, pasiimant šį kartą savo asmeninius kryžius.

 

 

 

Šventojo Rašto skaitymas apie sūnaus palaidūno sugrįžimą, asmeninė ir bendruomeninė malda, šlovinimas su ypatingos meilės jaunimui sklidina choro vadove Gintare Brazinskiene, video medžiagos žiūrėjimas dar gilesniam pasiruošimui išpažinčiai.

Lytiškumo temos ir krikščioniškas požiūris į iškilusius nepatogius klausimus aptariant juos grupelėse, asmeniniuose pokalbiuose, pačių atsakymų ieškojimas ir krikščioniškos laikysenos supratimas,- jaunimą atvedė į gražų nuotolinį vakaro susitikimą su daug metų Kėdainių krašte dirbusia sese kotryniete Zita Kristina Mikalauskaite. Sesė jaunimą sužavėjo nuostabia meile, pagarba jauniems žmonėms, širdies ramybe. Sužavėjo drąsa kalbėti apie savo jaunystę, pabėgimus iš pamokų, nusirašinėjimus. Pritrenkiantys atsakymai į jaunimui iškilusius klausimus,- pokalbis išsivystė net apie santykių su tos pačios lyties asmenimis moralumo paieškas...

 

 

 

Pačios nuoširdžiausios padėkos iš jaunimo lūpų sklinda juos lydinčiam parapijos klebonui už sugebėjimą būti tuo nepaprastu nuodėmklausiu.

 „Išėjome nuraminti ir paguosti išpažinties metu taip, tarsi būtume paties Dievo paglostyti“.

 

Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijos informacija

parengta moderatorės Genovaitės Matusevičienės

Nuotraukos Vikos Makaveckienės