į pradžią   |   turinys   |   susisiekite  
Informacija » Naujienų archyvas
2022-04-10 Tradicija veda į pažinimą

Trečiokai m/d „Oblėlė“ šiam sekmadieniui pradėjo ruoštis iš anksto. Reikėjo pasigaminti verbas. Vieni ieškojo žalumynų, kiti peržiūrėjo džiovintas javų varpas, linų šakeles, smilgas...

Mokytoja Jolanta Klevinskienė paruošė vaikams lazdeles ant, kurių pinsime verbas. Klasėje pirmiausia peržiūrėjome filmą apie Verbų sekmadienį. Jį aptarėme ir tada kibome į darbą. Verbų darymas atvėrė mokinių kūrybinius gebėjimus, turėjome gražią bendruomeniškumo ir dalijimosi patirtimi valandėlę. Turėjome integruotą pamoką tikybos, etikos ir darbų. Kiekvienas skubėjo padėti ir patarti kitam. Tradicija veda į pažinimą. Pirmokai ir antrokai stebino piešdami verbas.

Sekmadienį savo pačių pasigamintas verbas vaikai atsinešė pašventinti į Šv. Jurgio kankinio bažnyčią. Po Šv. Mišių su besiruošiančiais Pirmajai Komunijai vaikais pakilome į mokymo klasę. Čia prisiminėme klebono Artūro Stanevičiaus Šv. Mišiose skaitomus Šv. Rašto tekstus, kad nuo šiandien prasideda Didžioji savaitė ir kuo yra ypatingos Didžiosios savaitės dienos. Vaikai nekantravo grįžti į namus ir šventinta verba išplakti namiškius, kad šie būtų sveiki visus metus.

 

Genė Sereikienė